Συνάντηση του Πρόεδρο της Δημοκρατίας με με τους κ.κ. Επ. Παπλωματά, Αναπλ. Πρύτανη και Σπ. Ρίζο μέλος ΕΔΙΠ | Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής 

Ανακοινώσεις

Login

Συνάντηση του Πρόεδρο της Δημοκρατίας με με τους κ.κ. Επ. Παπλωματά, Αναπλ. Πρύτανη και Σπ. Ρίζο μέλος ΕΔΙΠ

Σας ενημερώνουμε ότι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου (ΔΤ), μετά τη συνάντηση στις 13/6/2015 που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τους κ.κ. Επ. Παπλωματά, Αναπλ. Πρύτανη και Σπ. Ρίζο μέλος ΕΔΙΠ του τμήματος ΑΦΠ & ΓΜ ύστερα από πρόσκληση, με αφορμή το ενδιαφέρον που έδειξε το ΓΠΑ για την φιστικοκαλλιέργεια του Δήμου Μακρακώμης, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα έξαρσης της φυτόφθορας.

 

“Αθήνα 13/6/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε μια συμβολική εκδήλωση του ενδιαφέροντός του για τον ρόλο του πρωτογενούς τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία της Χώρας, συναντήθηκε με τους κ.κ. Επαμεινώνδα Παπλωματά, Αναπληρωτή Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Φυτοπαθολογίας και Σπύρο Ρίζο, μέλος ΕΔΙΠ, προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόβλημα της καλλιέργειας φιστικιάς στο Δήμο Μακρακώμης.  Η ενημέρωση αυτή αποκτά τον ιδιαίτερο συμβολισμό της εκ του ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο συμπαγή όγκο καλλιέργειας φιστικιάς σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.  Με την ευκαιρία αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το έργο και την σημασία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί το Ίδρυμα σε εύθετο χρόνο, καθώς και την περιοχή της Φθιώτιδας, με την οποία τον συνδέουν στενοί δεσμοί.”